23. novembra 2012 v Sponzorji od admin

Si predstavljate življenje v stanovanju brez svetlobe? Verjetno ne. Podnevi naše stanovanje že dobi nekaj svetlo, vendar pa te svetlobe zmanjka, ko se zunaj stemni. Zato v stanovanju potrebujemo svetila. Na trgu pa je zelo veliko različnih svetil. Poznamo viseča svetila, stropna svetila, namizna svetila,  vgradna svetila, talna svetila, led svetila in še bi lahko našteli katero vrsto svetil.

Svetila se med seboj razlikujejo v svoji praktičnosti in namembnosti. Poleg tega so razlike med svetili tudi v ceni, barvi, obliki, velikosti in še čemu. Različni prostori potrebujejo različna svetila. V kopalnici verjetno ne boste potrebovali namiznega svetila. Vsak prostor ima običajno stropno svetilo, nato pa še nekaj manjših svetil. Svetila ne služijo le za razsvetljevanje prostora ampak tudi kot dekoracija. Zato smo pri izbiri svetil pozorni na to, da se tudi po svojem videzu ujemajo z določenim prostorom.

Vrste svetil, ki smo jih našteli lahko tudi spadajo v isto kategorijo. Naprimer viseča svetila ubistvu spadajo med stropna svetila. Prostoru boste z visečim svetilu dali prav poseben pečat. V izbiri visečega svetila lahko opazimo okus in s tem tudi osebnost lastnika. Viseča svetila so na voljo tako v fizičnih kot spletnih trgovinah. Opazili boste viseča svetila zelo različnih barv, oblik in stilih nasploh.  Barvita viseča svetila so izjemno popularna, saj poudarijo tudi lepoto raznega stropnega okrasa.

Sicer je razsvetljava z visečimi svetili zelo tradicionalna, ampak vseeno se oblikovalci visečih svetil veliko poigravajo z obliko visečega svetila za popestritev prostora. Ta svetila prostoru dodajo tudi neko nenavadnost in privlačnost. Več o svetilih, najdete na spletni strani arcadialightwear.com/svetila/, kjer boste našli tudi ponudbo svetil.