14. januarja 2015 v Sponzorji od admin

Le zakaj dražba? Ste se kdaj vprašali, kako neki ljudje v tem lahko uživajo. Seveda. Ne samo, da je za nekatere izziv, za druge je odlična rešitev za ugoden nakup.

Dražba omogoča nakup, za katerega bomo odšteli običajno veliko manj, kot če bi nekaj kupili po redni ceni. Na voljo so nam različne stvari, iz različnih panog, od nakita in avtomobilov, do stanovanj terdrugih objektov. Najpomembnejše je, da se pri njih regitriramo in smo tako obveščeni o vseh novostih, novicah in novih ponujenih izdelkov na dražbi. Tako bomo lahko med prvimi v vrsti, kateri se bomo prijavili in pojavili na dražbi, če nas bo določena stvar zanimala ali jo bomo želeli kupiti.

Morebiti ste se tudi vprašali, kako potekajo dražbe? Naprimer, dražbe123? Tako, da za predmet, kateri je vzbudil naše zanimanje in katerega bi želeli imeti, plačamo določen odstotek od izklicne cene. Je pa ta odstotek običajno odvisen od samega ponudnika oziroma izvajalca ali organizatora dražbe. Če pa slučajno na dražbi ne zmagamo in je tako nekdo za nami ponudil višjo ceno, sami pa nismo želeli plačati več, smo mu tako prepustili predmet. V tem primeru se tudi vložen kapital povrne takoj. Se pravi, da nimamo česa izgubiti. Lahko le pridobimo. Ne glede na to, ali je dražba naša strast in uživamo v njih, ali pa smo le kupec določenega predmeta, katerega bi na dražbi dobili lahko veliko ceneje. Nam pa je seveda pomembno, da za nekaj odštejemo manj, če le lahko in, če nam to dražbe omogočajo, je potem samo naš problem, če tega ne izkoristimo. Je pa res, da ne moremo vsi dobiti vsega na dražbah, ker zmagovalec je vedno in povsod samo eden, zato ne smemo biti razočarani, v kolikor dražbo zapustimo praznih rok, kajti zagotovo bo tudi še več priložnosti, treba bo le spremljati naprej.