28. februarja 2013 v Sponzorji od admin

Odločil sem se za nakup nove postelje, s tem pa tudi nove vzmetnice, saj stara ni bila primerne dimenzije. In četudi sem kupil posteljo (oziroma kar celo splanico) precej ugodno, sem nazadnje plačal kar precej – razlog sta bili cena vzmetnice in cena letev za posteljno dno. Ja, marsikdo niti ne pričakuje, da nakup postelje pomeni tako nakup posteljnega okvirja kot nakup letev in vzmetnice, veliko ljudi pa tudi ne razume, zakaj je sama postelja cenejša od letev in ležišča – in o tem se sprašujem tudi jaz. Poglejmo dejstva.

Prvič: nesmiselno je, da v trgovini prodajajo posteljne okvirje ločeno – nenazadnje vsakdo potrebuje tudi letvice, sicer postelja pač ne more služiti svojemu namenu! In, lepo vas prosim – včasih smo spali na letvicah, ki so bile običajne deske, danes pa so to drage stvari, ki jih lahko reguliraš. Me prav zanima, kako pogosto jih regulirate vi …

Drugič: vzmetnice so precenjene. Pri tistih, za katere povedo, da gre za najnovejšo tehnologijo materialov, ki se uporabljajo pri vesoljskih poletih, si vedno mislim: pa saj se želim le naspati, tu na Zemlji! Ti materiali so seveda izjemno dragi (kar upravičujejo ravno z vesoljskim razvojem), čeprav je moje mnenje, da je to nesmisel. »Nateg«, če hočete. Vsakdo, ki se vsaj malo spozna na kemijo, vam lahko hitro pove, da proizvodni proces materiala za vzmetnice ne more biti tako zapleten in tako drag, kot vas želijo prepričati trgovci.