7. decembra 2010 v Sponzorji od admin

V današnjih časih je človek, ki ne zna prav nobenega tujega jezika, omejen v poslovnem kakor tudi privatnem življenju. Predvsem pri poslih je v teh konkurenčnih časih ključnega pomena, da smo vešči vsaj enega, če ne več svetovnih jezikov, saj možnost komuniciranja s tujino pomeni tudi možnost širjenja poslovanja. V privatnem življenju pa je znanje drugih jezikov tako ali tako postalo že kar vrednota.
Če v šoli nismo imeli možnosti učenja, ali pa kljub pouku tujih jezikov nismo imeli prav velikega interesa, se seveda lahko odločimo za tečaje. Tečaji nemščine, angleščine, francoščine, španščine in ostalih jezikov so nam povsod dostopni, kvaliteta posredovanega znanja pa je zelo visoka. Vendar pa ni dovolj, da se odločimo na primer za tečaj nemščine, ga opravimo, potem pa našega pridobljenega znanja ne negujemo. Če se bomo čez nekaj let znašli v nemško govorečem okolju, bo naše znanje, ki smo ga na tečaju pridobili, že davno pozabljeno in komunikacija bo zelo omejena ali celo onemogočena.
Jezike je pravzaprav treba živeti, ga čim več uporabljati. Z govorjenjem, branjem besedil v tujem jeziku, gledanjem tujih televizijskih kanalov ali poslušanju tujih radijskih oddaj ohranjamo naše znanje tujega jezika živo.
In ni pomembno, da se na tečaju tujega jezika ali v šoli naučimo govoriti brez napak, glavno je, da se lahko sporazumevamo in smo dovolj iznajdljivi, da s tistimi besedami, ki so nam znane, uspemo povedati, kar želimo. Izboljšanje znanja pride predvsem skozi aktivno uporabo jezika, če pa imamo srečo in naletimo na ljudi, ki nas opozarjajo na napake, bomo pomanjkljivosti še prej odpravili.
Če vaše znanje tujega jezika šepa, naredite nekaj zase in se odločite za tečaj, saj je to res dobra naložba. Ne samo, da boste na trgu delovne sile večja konkurenca drugim, korist znanja tujega jezika boste občutili tudi v privatnem življenju. Ne čakajte, da se bodo drugi naučili vašega jezika!

http://panteon.si/