26. julija 2021 v Fantovščina od admin

Če tudi vi neradi obiskujete prenatrpane fitnes centre in si namesto tega raje privoščite intenzivno vadbo doma, so bench klopi gotovo sestavni del vašega domačega vadbenega inštrumentarija. Zaradi vsestranske uporabe in zmožnosti postavitve kjerkoli v prostoru so primerna izbira tudi za vse tiste, ki nimate veliko prostora, kamor bi lahko udobno umestili več vadbenih naprav. Več o prednostih in okvirnih cenovnih okvirjih bench klopi si lahko preberete na naslednji povezavi: https://www.fitnesshop.si/bench-in-druge-vadbene-klopi. Vadbena klop, kot jo imenujejo nekateri fitnes navdušenci, bo vaša nova obsesija in pomoč do vaše popolne postave. Za mnenje lahko vprašate svojega fitnes trenerja ali se pred nakupom posvetujete s prodajalcem.

Bench klopi so vaša najboljša investicija v zdravje

Ne glede na to, na koliko kvadratnih metrih se razprostira vaš bivalni prostor, za bench klopi ni premajhna niti garsonjera. Kot odličen vadbeni pripomoček vam bo klop pomagala pri krepitvi trebušnih mišic ali služila kot opora pri dvigovanju uteži. Še ena velika prednost omenjenega fitnes pripomočka je njena vsestranskost in cenovna ugodnost, saj se cene enostavnejših variacij izdelka začnejo že pri 130 €. Poleg tega lahko izbirate med različnimi postavitvami in dodatki. Z malo truda jih boste lahko premaknili v spalnico ali na hodnik. Uporabljati jih lahko začnete nemudoma, saj profesionalna montaža ni potrebna. Izdelek vzemite iz škatle, sledite navodilom za montažo in začnite z uporabo.

Dvigovanje uteži na bench klopi.

Kakovosten počitek med cikli vadbe

Tudi med posameznimi cikli vadbe je priporočljivo kakšno minuto nameniti počitku. Ko boste dvigovali uteži, je ta del še bolj pomemben, saj na ta način svoje telo zaščitite pred morebitnimi poškodbami in pretiranim kopičenjem mlečne kisline v mišicah. Bench klopi se najpogosteje uporablja skupaj z utežmi, kar je idealen način za pridobivanje mišične mase. Seveda je nujno poznati posamezne specifikacije izdelka, saj je od vrste vadbe odvisen naklon, opora vratu in ledvenega dela. Tudi pri sestavljanju klopi ne pozabite slediti navodilom ter varnostnim opozorilom.