16. avgusta 2010 v Darila za abrahama, Darila za pare, Darila za rojstni dan, Darila za zlato poroko, Poslovna darila od admin

Izbira darila je vedno težka odločitev. Še težja pa je izbira poslovnih daril, saj tukaj obdarovanca osebno velikokrat ne poznamo dobro, kljub temu pa je potrebno biti izviren. Pri izbiri upoštevajte status obdarovanca, njegove hobije, če jih poznate, in navade. Bodite pozorni, da darila ne bodo prevec osebna in žaljiva. Nekatera podjetja, kjer je spisek obdarovancev zelo dolg, vodijo triletne sezname daril. Zapišejo si, kaj so podarili in se tako izognejo ponavljanju. Če podarjate darila z logotipom, naj bo ta čim manj viden, saj ima darilo poleg propagandnega tudi uporabni namen. Vse pogosteje se podarjajo darila, ki odslikavajo državo in njene značilnosti.

V to kategorijo spadajo tudi poslovna darila, predstavljena v spletni trgovini http:/sloncek.si, ki predstavljajo drugačen koncept daril, ki obdarijo dvojno – poleg obdarjenca tudi izdelovalce. Sloncek.si je spletna trgovina z izdelki, ustvarjenimi z domišljijo in rokami varovancev varstveno delovnih centrov po Sloveniji.

izdelki ljudi s posebnimi potrebami

Izdelki so delo oseb z posebnimi potrebami, v trgovini pa najdemo od krožnikov s podobo tradicionalnih slovenskih čipk, razlicnih skled, do namiznih dekoracij, glinenih živalic, novoletnih okraskov, na koncu pa še voščilnice za vse priložnosti. Uporabljeni materiali so naravni (hrastov les in glina), vzorci ter čipke izhajajo iz slovenske tradicije (idrijske in vezene čipke).

Lepota teh daril je odvisna od našega in obdarjenčevega okusa, a vedeti je treba, da tokrat v lepem paketu ne dobimo le izdelka, ampak hkrati podarimo veliko tudi izdelovalcem. Saj poznate izdelke UNICEF-a in pravične trgovine. Ideja je podobna. Izkupiček od prodanih izdelkov gre varovancem, ki jim je tako omogočenih še nekaj izletov, udeležb na družbenih dogodkih, športnih aktivnosti, kolonij …

Nagovarjamo predvsem podjetja, saj so tovrstna darila (s svojo idejo vred) primerna kot poslovna darila. Ob tem pa ne pozabite; z nakupom teh daril lahko pokažete, da so tudi ljudje s posebnimi potrebami v naši družbi nekaj posebnega, da jih cenimo in da lahko izdelajo nekaj izrednega, kar razveseljuje mnoge izmed nas.

Oglejte si celotno ponudbo humanitarnih poslovni daril v spletni trgovini Slonček.