22. junija 2021 v Ideje za darila od admin

Pri vožnji z vsakim motorjem potrebujemo določena motoristična oblačila. Ta nam ščitijo telo pred elementi narave in nepredvidljivimi nesrečami kot so padci. Veliko voznikov pa ne pozna vseh varnostnih komponent, ki jim jih nudijo motoristične rokavice, ki zaščitijo roke voznika, preprečujejo zdrse krmila motorja ipd. Seveda pa ima voznik od rokavic tudi udobnostne prednosti, ki olajšajo vožnjo motorja in znižujejo utrujenost. Vse to pa doda malenkost več varnosti in udobja pri vožnji na kratke in dolge razdalje.

Udobje voznika motorja je med vožnjo zelo pomembno

Nošnja motorističnih rokavic med vožnjo močno poveča udobje motorista. Temu je tako, saj rokavice neprestano blažijo in vsrkavajo vibracije, ki se prenašajo na motor preko vožnje čez ovire, neravno podlago ipd. To pa preprečuje občutek mravljincev in otopelost zapestij in prstov. Pri potovanjih na dolge razdalje je skoraj vedno možno občutiti določeno otopelost ali bolečino v rokah. Zato je nošnja rokavic še toliko bolj pomembna za motoriste, ki pogosto radi potujejo na daljše razdalje.

Ena izmed glavnih nalog rokavic je hlajenje in gretje rok. Rokavice za motor vozniku grejejo roke v zimskih in hladijo v poletnih mesecih. Seveda obstajajo različne vrste, ki so namenjene nošnji spomladi in poleti, ter jeseni in pozimi.

Usnjene črne rokavice odložene na krasnem motorju.

Rokavice za motoriste omogočajo boljši oprijem krmila motorja

Pri vožnji motorja ni neobičajno, da se vozniku pričnejo potiti roke. Načeloma to ni nevarno, vendar lahko povzroči zdrs rok s krmila motorja. Tako je možno, da se izgubi nadzor nad krmilom, kar pa predstavlja veliko tveganje. Motoristične rokavice pa preprečujejo, da bi se potenje rok lahko spremenilo v nepredvidljivo nesrečo. Voznik bo imel vedno dober oprijem s krmilom motorja in vsemi njegovimi funkcijami.

Vožnja motorja v poletnih mesecih lahko hitro povzroči potenje rok. To je tudi razlog, da imajo motoristične rokavice za poletno nošnjo vgrajene dodatne silikonske ali gumijaste dodatne na strani dlani, ki nam še dodatno ojačajo oprijem. Za zimske izvedbe pa velja enako, saj lahko zmrzal povzroči slabši oprijem ročic krmila motorja.

Rokavice za motor nudijo zaščito pred padci

Vožnja z motorjem je izredno zabavna, vendar ima tudi svoje nevarnosti. Padci z motorjem so dokaj pogosti, zato je vedno priporočljivo, da se pred njimi vsak motorist zavaruje. Pri udarcu s tlemi so vedno najbolj izpostavljene roke motorista. To je tudi razlog, da je to tudi del telesa, ki je največkrat poškodovan. Varnostne komponente v motorističnih rokavicah pa omilijo ali preprečijo mnogo poškodb, rok in dlani, ki so posledica padca.

Vožnja pri visokih hitrostih pa tudi izpostavi roke motorista različnim letečim predmetom, kot so žužki, kamenčki in drugimi delci. Te delci pa se zaletavajo v roke voznika motorja, kar je izredno neudobno. Možno je tudi, da lahko udarec sproži nehoten odziv voznika, da roko umakne, kar pa se lahko konča s padcem. Rokavice pa preprečijo, da bi udarci teh predmetov oziroma delcev povzročili bolečino vozniku motorja.