21. maja 2017 v Darila za rojstni dan, Ideje za darila, Za najmlajše od admin

V dobi, kjer imajo otroci že vse kar si lahko želijo, je zelo težko kupiti nekaj, kar jih bo navdušilo, zabavalo ter jim nekaj pomenilo. Da se izognemo morebitnim solzam je najbolje, da o željah povprašate otroka. Če kupujete v času božiča, naj otrok napiše pismo Božičku. Najpomembneje je, da ste pozorni na osebnost otrok; kupujte stvari ki ga zanimajo in veselijo.

Za manjše otroke (okoli 3 – 7 let) ne kupujte preveč, saj v otroštvu veliko hitreje odraščajo kot v kasnejših življenjskih obdobjih in se lahko zgodi, da bodo darilo v naslednjih nekaj mesecih že prerasli. Predvsem kupite darilo, ki bo otrokovom letom in razvoju primerna. Spodbuja naj kreativnost, motoriko in razmišljanje. Nekatera takšna darila so barvice, pobarvanke, »prevozna sredstva«, ki jih mora otrok poganjati z nogami in, če imate dovolj potrpljenja ali slab sluh, tudi glasbila za otroke. Deklice se bodo zelo razveselile tudi oblekic, naprimer tutu kril, v katerih bodo lahko poplesavale po stanovanju. Vedno aktualne pri manjših otrocih so tudi igrače, od raznih pliškotov, avtomobilov in tovornjakov, akcijskih figuric, barbik pa vse do lego kock. Ne smemo izključiti tudi knjig oz. slikanic – naj bodo primerne otrokovi starosti in njihovem zanimanju.

igracepexels-photo-51174

Nekoliko starejšim otrokom (7 – 14) prav tako lahko kupite knjigo. Tematika je lahko bolj podrobno razložena, klub temu pa naj vsebuje slike (otroške enciklopedije o psih, vesolju, zgodbe o prijateljstvu ipd.). Odlično darilo so tudi družabne igre, od tistih najbolj poznanih, kot so Človek ne jezi se in Activity, pa do nekoliko manj poznanih, naprimer Naseljenci otoka Catan, Dixit in Čarodej. Izredno zabavni so tudi seti za izkopavanje dinozavrov, kjer otrok iz zemlje izkoplje posamezne kosti, ter jih nato po navodilih sestavi. Fante bodo zagotovo navdušile tudi nerf pištole in video igre.

Najtežje je kupovati za otroke, ki so že pravi mali odrasli in svojih želja ne govorijo vse povprek kot majhni otroci. Spremljajte, kaj najstnika zanima, s čim se ukvarja, o čem pogosto govori in kaj ga navdušuje. družbna igraČe nimamo te možnosti, so za dekleta vedno dobra ideja ličila, laki za nohte in parfumi, razveselile se bodo tudi darilnega bona v njihovi najljubši trgovini z oblekami. Fantje bodo veseli video iger ali kakšnih elektronskih naprav, najbolje da njim prepustimo izbiro in jim podarimo darilni bon za npr. BigBang ali Steam. Pri nakupu knjig moramo biti pazljivi. Podarite jih le, če veste, da jih to zanima in taka naj bo tudi tematika knjige.

Kje najdem vse te igre? Največja ponudb iger je seveda na svetovnem spletu, nekatere slovenske spletne trgovine, med katerimi lahko izbirate so druzabne-igre.si, igraj.si, ceneje.si in mimovrste.si, najdemo pa jih tudi v trgovini Müller, Mladinski knjigi in Črni luknji.