3. oktobra 2016 v Igre na zabavi, Za najmlajše od admin

Danes je zaposliti otroke poseben izziv. Igra, ki vam jo predstavljamo v nadaljevanju je primerna tako za enega ali dva otroka, še bolje pa je, če jih je več. Lahko jo uporabite na primer na praznovanju otrokovega rojstnega dne.
Gre za to, da otroci na različnih mestih – najboljše je v naravi okrog hiše oz. bloka – opravljajo razne naloge, cilj pa je najti skriti zaklad. Na prvi točki otroci dobijo nalogo, ki jih vodi do 2. točke, ki jo morajo poiskati z nekaj truda. Navodila, kako najti naslednjo točko, se vedno skrivajo v nalogi iz prejšnje točke. Igra je za otroke izjemno zabavna, ob opazovanju pa se lahko zabavajo tudi odrasli. Listki z nalogami morajo biti oštevilčeni, da otroci vidijo, da so našli pravi listek. Listke morajo shranjevati in jih na koncu – ko najdejo skriti zaklad – pokazati enemu izmed odraslih.
Primeri nalog:
1. Pozdravljeni otroci! Danes boste iskali skriti zaklad. Ste pripravljeni? Naslednja naloga vas čaka v bližini poštnega nabiralnika. Poiščite jo!
2. Bravo, našli ste nalogo. Kakšne barve je sonce? Blizu kužkove ute se nahaja predmet take barve, v katerem se skriva naslednja naloga.
3. Juhej, našli ste tretji listek. Postavite se v smeri vrta in naredite 5 korakov v to smer. Ko boste zagledali rdeče rože, boste v bližini listka, ki skriva naslednjo nalogo.
4., 5., 6., itd.

Število nalog lahko sestavite poljubno. Tudi vsebino nalog si lahko izmislite po svoji domišljiji. Pomembno je le, da niso prezahtevne, a vendarle dovolj zanimive za otroke – prilagodite jih torej starosti otrok. Če otroci še ne znajo brati, jim navodila ob posamezni nalogi lahko prebere eden izmed odraslih, ki jih spremlja ob iskanju zaklada. Pazite, da listkov z nalogami ne boste skrili prezahtevno, ob enem pa tudi ne tako, da jih bodo otroci videli že na daleč.
Tudi skriti zaklad – nagrada na koncu – je lahko poljuben. Primer skritega zaklada je vrečka z bonboni, nova igrača, torta (če otrok praznuje rojstni dan), baloni … skratka prepustite se domišljiji in bodite izvirni.

Zagotavljamo vam, da bodo otroci nad to igro navdušeni in bodo komaj čakali, da jim spet pripravite lov na skriti zaklad.