30. septembra 2010 v Abraham, Dekliščina, Fantovščina, Igre na zabavi, Pivske igre, Rojstni dan, Zlata poroka od admin

Za to igro potrebujemo malo več prostora ter deset ali več praznih steklenic, ruto za čez oči in natanko enega prostovoljca.
Steklenice poljubno razvrstimo po tleh, nekatere bližje, spet druge dlje vsaksebi.  Prostovoljca postavimo na začetek »minskega polja« in mu naročimo, da si v roku minute čimbolj natančno zapomne položaj steklenic.  Nato mu z ruto zavežemo oči  in mu povemo, da je njegova naloga priti z ene strani na drugo, ne da bi katero od steklenic oplazil, kaj šele prevrnil.

Medtem, ko mu razlagamo pravila, ostali prisotni čisto brez šuma poberejo prav vse steklenice s prostora, žrtev pa se na znak odpravi na svojo nalogo. Seveda je glasno komentiranje in dajanje nejasnih napotkov zelo zaželjeno, smeha pa bo ob opazovanju prostovoljca, kako dviga noge kot štorklja v mlakuži, tudi dovolj.

Ko se izbranec prebije na drugo stran, ponosen se mu je uspelo ogniti vsem preprekam, se mu odveže oči, naj vidi, kako težko nalogo je v resnici imel pred seboj. Za tolažbo, ker ste si ga tako »izposodili« lahko dobi velik kos kakega dobrega peciva ali šilce žganega.