28. septembra 2020 v Razno od admin

Letos smo lahko kljub negotovostim v športnem svetu, predvsem zaradi epidemije Covid-19, ponovno lahko bili priča nekaterim prevetritvam in kadrovskim spremembam v največjih nogometnih organizacijah na svetu. Prestopi nogometašev 2020 so se med klubi odvijali v ozadju tudi med športnim mrkom, ki ga je svet doživljal od približno meseca marca pa tja do sredine poletja. Sestavljanja novih enajsteric in ugibanj o novih vrtoglavih zneskih prestopov so se stopnjevali in se še odvijajo vse do zadnje minute prestopnih rokov, ki so določeni iz strani ligaških organizacij. Kateri klub pa si je letos zagotovil naziv najbolj zapravljivega kluba pa si preberite spodaj.

Največ prestopov nogometašev v letu 2020

prestopi-nogometasev

Največ s prestopi nogometašev 2020 zapravlja Abramovič

Ruski oligarh si je za letošnjo sezono zadal cilj, da svoj Chelsea vrne v sam vrh Premier lige in Evrope, tako je med letošnjimi prestopi zapravil vrtoglavih 180 milijonov evrov. Londonski gigant je trenutno na vrhu lestvice letošnjih prestopov s prestopom Kai Havertza, mladega nemškega ofenzivnega vezista, ki je prestopil iz Bayer Leverkusna in velja za letošnji rekord med prestopi nogometašev 2020 z odškodnino vredno kar 80 milijonov evrov. Drugi Nemec, ki si ga je Abramovič želel v svoji ekipi, je centralni napadelc Timo Werner. Timo je bil v zadnjih letih eden izmed ključnih igralcev za uspeh RB Leipziga, sedaj pa za Wernerja sledi novo poglavje v njegovi karieri. Njegov prestop je bil vreden kar 53 milijonov evrov. Tretji igralec, ki pa je prepričal vodstvo Chelsea pa je 23-letni reprezentančni branilec. Slednji je iz Leicester Citija prestopil za težkih 50 milijonov.

Sestavljanje novih enajsteric

rekorder-prestopov-je-chelsea

Top 3 prestopi skupaj vredni kar 222 milijonov

Kot smo že omenili je absolutni rekorder med prestopi nogometašev 2020 letos Chelsea, ki je za Havertza plačal 80 milijonov. Sledi mu nakup brazilskega vezista Arthurja stare dame iz Torina, ki je Barceloni plačal kar 72 milijonov evrov za usluge mladega Brazilca. Na tretjem mestu največjih letošnjih prestopov, pa se je ponovno znašel še en klub iz Italije in sicer SSC Napoli. V Neapelj se iz Francije seli mladi Nigerijec Victor Osimhen in to kar za 70 milijonov evrov. Ali bodo igralci upravičili astronomske zneske, ki so jih zapravljali njihovi klubi, pa bo verjetno razvidno že dokaj kmalu ob začetku državnih prvenstev.