23. avgusta 2020 v Razno od admin

Vas moti ‘reševalni obroč’ okrog vašega trebuščka? Razmišljate o nakupu naprave za vadbo trebušnih mišic? Pred nakupom bodite pozorni. Ni vsaka vadbena klop enaka, zato je potrebno pred nakupom dobro premisliti, kako jo boste uporabljali. Potrebujete tako, s pomočjo katere boste dvigovali tudi uteži, tako, ki vam bo omogočila izvajanje vseh pozicij bench pressa, boste na njej izvajali tudi vaje za noge, vaje za roke, ali mora imeti vadbena klop močno konstrukcijo? Če se ne odločimo pravilno, lahko nakup obžalujemo že po prvi vadbi, saj nam nepravilno izbrana vadbena klop ne nudi udobja in občutka varnosti, ki ga ob izvajanju vaj potrebujemo. Vadbena klop za trebušnjake mora biti nastavljiva, saj le tako dosežemo maksimalni izkoristek. Tako imamo več možnosti za izvajanje vaj, nastavljiva vadbena klop nam omogoča tudi napredno vadbo in osredotočanje na ciljne mišične skupine.
nastavljiva vadbena klop nam omogoča napredno vadbo

Kako začeti z vadbo na napravi

Vadbena klop je pred vami, pa sedaj? Če naprava to omogoča, si jo najprej morate nastaviti glede na svojo višino in intenzivnost vadbe. Nato se dobro ogrejte. Vaje delajte počasi in kontrolirano. Poudarek naj bo na kvaliteti in ne na kvantiteti. Vadite do točke, kjer čutite, da se mišice napenjajo, a vas ne bolijo. Med vadbo dihajte enakomerno. Po vadbi mišice dobro raztegnite. In ne pozabite, da bo tudi samo 5 minut na dan naredilo razliko in vaše telo bo kmalu začelo kazati rezultate.

Kakšna je najkvalitetnejša naprava za vadbo

Kvalitetna vadbena klop za trebušnjake mora omogočati nemoteno izvajanje vaj, mora biti stabilna in vam nuditi občutek varnosti. Najkvalitetnejša vadbena klop vam nudi tudi možnost nastavitve naklona. Večji kot bo naklon, težje bo izvajanje vaj in posledično večja bo obremenitev vaših trebušnih mišic. Kvalitetne naprave imajo tudi nastavljivo višino opore za noge, kar pomeni udobno vadbo ne glede na telesno višino tistega, ki napravo uporablja. S pravilno uporabo te naprave, bodo rezultati hitro vidni, vi pa boste bolj samozavestni in v svoji koži se boste bolje počutili.