5. septembra 2020 v Razno od admin

Velika večina pohištva v našem domu je narejena iz lesa. Kakovost je seveda odvisna zlasti od drevesne vrste, ki smo si jo izbrali. Neredko pa se zgodi, da leseno pohištvo kasneje sami pobarvamo, če si na primer v domačih prostorih želimo nekaj več barvitosti oziroma pestrosti. Kakovostne barve za les so vam na voljo v številnih prodajalnah, vendar vam priporočamo nakup barve v specializiranih, saj si boste s tem zagotovili kakovost.

Kakovostne barve za vse vrste lesa bodo namreč na lesu izgledale povsem drugače, tudi obstojne bodo dlje, prav tako jih boste na les nanašali preprosto in hitro. Še posebej bodite pozorni pri izbiri barve za les, ko boste barvali otroško pohištvo. Barve ne smejo vsebovati strupenih snovi, ki bi lahko ogrozile zdravje otroka.

Izbira pravega odtenka za izbrano leseno pohištvo

V prvi vrsti morate torej paziti, da boste barve za les izbirali na preverjenem mestu, kjer vam z nasveti pa tudi sicer lahko pomagajo strokovno podkovani in izkušeni prodajalci. Takšne prodajalne vam praviloma omogočajo zelo velik nabor barv oziroma barvnih odtenkov, s katerimi boste na povsem enostaven pa tudi preprost način barvali izbrane kose pohištva.

Ko izbirate barvo za les, bodite pozorni na barvni odtenek. Zagotovo vsaka barva ni ustrezna za vsak kos pohištva. Sama barva lahko zelo vpliva na vaše počutje in udobje v prostoru, obenem pa v hipu spremeni celotno podobno prostora, v katerem ste se odločili za barvanje lesa.

Kakovostne barve za les so vam na voljo v številnih prodajalnah

Postopek barvanja lesa

Dobro izbrane barve za les še ne pomeni, da boste pohištvo pobarvali na najučinkovitejši način. Čeprav boste pri roki imeli vrhunsko barvo za les najboljšega proizvajalca, vam ta ne bo dosti koristila, če jo boste nanašali na umazano pohištvo. Preden barvo nanesete na določen kos lesenega pohištva, morate pohištvo temeljito očistiti.

Prav tako je pomembno, da barve za les na pohištvo nanašate z ustreznimi pripomočki, ki morajo biti kar se da kakovostni in nenazadnje tudi primerno očiščeni. Takšna sredstva in pripomočki so vam na voljo v istih prodajalnah, kjer ste si izbrali ustrezne in visokokakovostne barve za les.

Sicer pa je najbolje, da vam pohištvo pobarva nekdo, ki se na takšno delo dobro spozna. To je lahko kdo od vaših najbližjih ali pa najamete posebnega strokovnjaka, ki vam bo predlagal tudi, katere barve za les so najprimernejše. Veliko dobrih nasvetov za učinkovito barvanje lesa s kakovostnimi barvami lahko najdete tudi na spletu. Ne nazadnje pa si na njem lahko kupite kakovostne barve za leseno pohištvo, in to po najugodnejših cenah.