14. septembra 2016 v Razno od admin

Košarkaška obutev ima eno izmed bolj prepoznavnih oblik med športnimi obutvami.  Za košarkarske čevlje je značilno, da so nekoliko višji – nekje do konca gležnja. Ker igralci košarke veliko tečejo, skačejo in poskakujejo, je to izjemnega pomena, saj jih oprijemljivost in višina čevlja varujeta pred različnimi poškodbami – najpogostejši med njimi so zvini gležnja.

Za lažjo rekreacijo se večina ljudi ne poslužuje posebne košarkarske obutve, kar pa še ne pomeni, da ta ni pomembna. Košarka ima, kot vsak šport, svoje specifike in zato je pomembno, da jih vzamemo resno. Pogosto se zgodi, da se ljudje pri igranju košarke poškodujejo, nato pa se izkaže, da ti niso imeli primerne košarkarske obutve. Četudi košarko igramo le »za svoje veselje«, je osnovna oprema in sledenje pravilom nujno. Vsekakor je bolje, da odštejemo nekaj denarja za nakup prave košarkarske obutve, kot pa, da mesece trpimo za poškodbo, ki se nam je pripetila prav zaradi neprimerne obutve. Ponudbo preverite v specializiranih športnih trgovinah.

Priporočamo, da pri nakupu ne varčujete do skrajnosti. Kvalitetna in morda nekoliko dražja košarkarska obutev vam bo služila dlje časa kot tista, ki je na trgu na voljo najceneje in je znesek presenetljivo nizek. Pazite tudi na to, iz katerih materialov je obutev zgrajena. Tista, ki je v največji meri iz plastike, gotovo ni primerna. Preverite tudi to, kakšen podplat imajo košarkarski čevlji. Izjemnega pomena je tudi to, kje boste košarko igrali – na prostem (asflatne površine) ali v dvorani (parket) – saj se glede na to razlikujejo tudi podplati.

Dwight Howard