16. junija 2019 v Razno, Sponzorji od admin

Prijetna, udobna in kakovostna sedežna garnitura je srce vsake dnevne sobe in eden najpomembnejših kosov pohištva. Predstavlja kotiček, v katerem se družimo, zabavamo in sproščamo. Moderne sedežne garniture NATUZZI so posebne v vseh pogledih. So plod skrbnega preučevanja oblikovalskih trendov in nastajajo v obratih, kjer sta združena izjemna rokodelska umetnost ter najsodobnejša tehnologija. Temeljno vodilo pri izdelavi vsakega izdelka je zagotovitev popolnega udobja. Zahvaljujoč skrbno izbranim materialom, natančni izdelavi in prefinjenim detajlom dobi trosed, dvosed ali fotelj pridih estetske dovršenosti in udobja. Glede na želje in prostorsko razpoložljivost se lahko odločimo za trosed ali dvosed, možnost izbire pa lahko razširimo in obogatimo z modularnim sistemom elementov. Na ta način lahko poljubno po svojih željah sestavimo kotne ali linearne postavitve različnih dimenzij in oblik. Moderne sedežne garniture so na voljo tudi z inovativnimi počivalniki Re-vive, ki so električno nastavljivi s pomočjo rahlega dotika na skrita stikala. Najzahtevnejši boste lahko vaš trosed ali dvosed nadgradili tudi z avdio sistemom, ki se pri modelu DUCA nahaja znotraj naslona za roke.

Trosed, dvosed ali kotna sedežna garnitura?

Pri opremljanju dnevne sobe se nam najprej poraja vprašanje, kakšno sedežno garnituro izbrati. Ali bi trosed kombinirali z dvosedom in foteljem? Ali bi se v prostor morda bolje podala kotna sedežna garnitura? Izbira sloga, barve ali materiala je predvsem odvisna od osebnega okusa. Pri izbiri primerne dimenzije, oblike in postavitve sedežne garniture pa je priporočljivo upoštevati velikost, tloris in osvetlitev prostora.
Trosed v kombinaciji z dvosedom predstavlja klasično in zelo pogosto izbiro za dnevno sobo. Trosed je najprimernejše postaviti ob daljšo, dvosed pa ob krajšo stranico prostora. Trosed naj se nahaja nasproti televizorja. Tovrstna pravokotna postavitev omogoča nemoten ogled televizijskega programa, hkrati pa nudi dobro medsebojno komunikacijo.

Kotna sedežna garnitura poleg troseda in dvoseda predstavlja izjemno priljubljeno izbiro, ki jo običajno postavimo v kot med obe steni. Pogosto jo na tovrsten način namestimo v majhnih prostorih, kadar želimo optimalno izkoristiti vsak kotiček sobe. Če je prostor dovolj velik in odprt, pa kotna sedežna garnitura lahko stoji tudi sredi dnevne sobe. Moderne sedežne garniture – tako trosed z dvosedom kot tudi kotne izvedbe sedežne garniture – lahko odlično umestimo tudi ob steklenih površinah. Zaradi sodobnega dizajna in čistih linij namreč prostora ne utesnjujejo, temveč mu podarijo prijeten in domač estetski videz.

Moderna sedežna garnitura

Idealna dimenzija in postavitev moderne sedežne garniture

Če v dnevni sobi želimo ustvariti bolj spročeno vzdušje in imamo namen, na naši sedežni garnituri predvsem poležavati, je lahko višina sedalnega dela sedežne garniture nižja. Če pa bo naša sedežna garnitura namenjena zlasti sedenju, je lahko sedalni del nekoliko višji. Standardne višine sedalnega dela merijo od 43 in 45 centimetrov. Priporočljivo je upoštevati tudi višino naslonjala. Za poležavanje optimalna višina naslona znaša okoli 39 cm. Če pa bomo več sedeli, je primernejša izbira klasična varianta z višino naslonjala nad 45 centimetrov.

V večini stanovanj je daljši del sedežne garniture, na primer trosed, postavljen s hrbtno stranjo proti steni. Toda tovrstna postavitev ni vedno nujna. Velike moderne sedežne garniture so videti veliko lepše, če samostojno stojijo sredi bivalnega prostora in niso prislonjene ob steno. Vendar je predpogoj za takšno postavitev velika dnevna soba kvadratne oblike. Tudi kotne moderne sedežne garniture ni potrebno postaviti zgolj v kot med dve steni. Namesto tega jih lahko jih umestimo proč od stene in uporabimo kot ločevalec prostora, ko želimo na primer ločiti jedilnico od dnevnega prostora.

Materiali in barve za vse okuse in zahteve

Plemenita usnjena sedežna garnitura ali sodobna izvedba v tkanini? Izbira je vaša. NATUZZI nudi izjemno širok nabor usnja in tkanin, ki se optimalno podajo v vsak dom in zadovoljijo še tako zahtevne okuse. Mehko in prefinjeno naravno usnje predstavlja izjemen material pri izdelavi oblazinjenega pohištva. Usnjena sedežna garnitura je izjemno trpežna in preprosta za vzdrževanje. Odlično kljubuje otroški igri, umazaniji naših navihanih štirinožcev in trenutkom, ko zaradi nerodnosti packamo okoli sebe. Da bo usnjena sedežna garnitura še dolga leta ohranjala svoj privlačen videz in kakovost, je priporočljiva uporaba primernih čistilnih in negovalnih sredstev za usnje. Toda če vam je vaš novi trosed ali dvosed bolj všeč v blagu, vam NATUZZI ponuja številne naravne in tehnične tkanine, ki so na voljo v različnih strukturah ter barvah. Na voljo so tudi s posebnimi premazi, ki odbijajo umazanijo in omogočajo enostavnejše čiščenje. Če se odločite za varianto s snemljivimi prevlekami, bo njihovo vzdrževanje še lažje in hitrejše, saj jih boste preprosto oprali v pralnem stroju.

Sedežna garnitura predstavlja enega največjih kosov pohištva, na podlagi česar ima močan estetski učinek v bivalnem prostoru. Iz tega razloga je priporočljivo izbrati bolj umirjene barvne tone, ki ne bodo vplivali na estetsko ravnovesje prostora. Najpogostejše barve so bež, siva ali antracitna. Če se nam zdi, da manjka svežina in dodaten vizualni učinek, lahko naš trosed ali dvosed odlično popestrimo z uporabo vzglavnikov močnih barv in igrivih vzorcev.