30. decembra 2016 v Razno od admin

Mobilni telefoni korejskega proizvajalca Samsung že leta sodijo v sam vrh po kakovosti in dizajnu, zato marsikdo prisega prav nanje. Novi pametni telefon Samsung Galaxy a5 2016 pa je nekaj posebnega zaradi svojega dovršenega videza. Zunanjost z ohišjem iz kovine ter 13,2-centimetrski zaslon z ozkim okvirjem sta videti elegantno in prefinjeno, prav tako pa telefon odlikujejo tudi odlične tehnične karakteristike.

Kakšen je telefon po svojih lastnostih?

Galaxy a5 2016 ima HD Super Amoled zaslon, napredno kamero ter vzdržljivo baterijo, izjemen procesor in LTE hitrost prenosa. Poleg vgrajenega spomina se v telefon vstavi še mikro kartica SD, ki poskrbi za razširitev. 8-jedrni procesor z 1,6 GHz skrbi za resnično popolno delovanje. Telefon ima tudi dve kameri – prednja je namenjena predvsem fotografiranju »sebkov« zadnja pa klasičnim posnetkom, pri čemer velja poudariti, da zaslonka omogoča tudi posnetke v slabi svetlobi.

Napredna varnost

Mobilni telefon je naprava, v kateri hranimo marsikateri podatek – on njegovi izgubi ali kraji se počutimo tako, kot bi ostali brez torbice z vsemi najnujnejšimi stvarmi in vsemi dokumenti. Da je možnosti zlorab manj, ima novi Galaxy a5 bralnik prstnih odtisov, ki omogoča varno odklepanje ter zaklepanje.
Da boste telefon čim bolj praktično uporabljali, so priložene slušalke in podatkovni oziroma USB kabel. Tisto, česar ni v kompletu ob nakupu telefona pa je ovitek in zaščitno steklo za Samsung Galaxy a5 2016. Res, da je ohišje telefona sicer kovinsko, a to ne pomeni, da ne more priti do poškodb, zato se v zaščitno steklo za Samsung Galaxy a5 2016 izplača vložiti nekaj evrov, ohišje pa zaščititi vsaj s tankim gumijastim ovitkom, če že torbic in preklopnih ovitkov ne marate.

Kako dolgo bo telefon aktualen?

Galaxy a5 ponuja veliko izboljšav in novosti, torej lahko pričakujemo, da bo kar nekaj časa obstal med najbolj priljubljenimi telefoni, vendar si nikar ne delajmo utvar – ko ga boste čez dve leti izplačali, bo kljub temu na voljo že mnogo novejših in tehnično še bolj brezhibnih naprav.