3. maja 2020 v Razno od admin

Objemni grelci se najpogosteje uporabljajo za gretje cilindrov, šob ter podobnih drugih oblik, in sicer v industriji predelave mas iz plastike in še drugih materialov. Na teh mestih je namreč potrebna toplota za topljenje oziroma taljenje materialov, kot so lepila, termične zalivne mase, voski.

Najpomembneje je, da grelec določeno telo lepo objame, in sicer po celotni površini. V nasprotnem primeru pogosto prihaja do napak oziroma pregrevanja grelcev. Ravno zato je tudi montaža objemnega grelca ključna za dobro delovanje grelca.

Vrste objemnih grelcev

Na tržišču so vam na voljo objemni grelci v več različicah. Med njimi so izjemno priljubljeni, na primer, keramični objemni grelci. Keramika je v ohišju, ki je narejeno iz povsem nerjavečega jekla. Zanje je značilna izvedba priključkov z natikalom, s keramično sponko, z direktnim kabelskim priključkom. Imajo možnost vgradnje tipala.

Priljubljeni so tudi mikanitni objemni grelci pa tudi objemni grelci v prav posebnih izvedbah.

Večnamenski objemni grelci

Izdelava in montaža grelca

Tako kot sama izdelava je torej pomembna tudi montaža. Obe storitvi vam lahko opravi kar nekaj naših podjetij. Našli jih boste lahko tudi na spletu, kjer imajo svoja prodajna mesta. Ta niso poznana samo po vrhunskih storitvah, temveč tudi po najdostopnejših cenah.

V spletnih galerijah podjetij si izdelke lahko ogledate še pobliže. Preverite tudi, iz česa so narejeni in koliko stanejo. Ker je takšnih podjetij z izdelovanjem grelcev pri nas kar nekaj, se osredotočite tudi na same reference podjetja in ne zgolj na ceno. Pri izbiri pravega grelca pa vam bodo pomagali prav v podjetju, ki si ga boste izbrali za naročilo grelca po meri.