19. septembra 2021 v Razno od admin

Pri nakupu novih elektronskih naprav, kot so računalniki, prenosniki, televizorji ali monitorji sta verjetno sama velikost in ločljivost slike ena od glavnih dejavnikov, od katerih je odvisna naša končna odločitev. Vseeno pa je potrebno upoštevati tudi druge lastnosti, kot so cena, vrste priključkov, ki jih omogoča, možnosti napajanja in prilagajanja nagiba.

Poleg vseh naštetih dejavnikov pa je v teh sodobnih časih za marsikoga pomemben tudi trajnostni oziroma ekološki vidik in tak potrošnik se bo pri nakupu med drugim osredotočil tudi na uporabljene materiale, za katere pri proizvodnji elektronskih naprav na splošno velja, da škodljivo vplivajo na okolje. Vendar, če ne veste, na trgu so na voljo tudi monitorji, ki so izdelani na okolju prijazen način.

Bogate barve in okolju prijazna proizvodnja

Eni od takšnih so monitorji blagovne znamke Dell, ki navdušujejo s svojim dizajnom. Z izredno tankimi okvirji s sijajnim finišem ter s stojali v aluminijasti barvi pričarajo preprosto eleganco, ki se bo podala v prav vsak dom. Po zaslugi širokega vidnega kota in Full HD ločljivosti boste s temi monitorji lahko izkusili sliko v zelo natančnih in bogatih barvnih niansah, ki vzpostavljajo precizno skladnost, kar je še posebej opazno pri svetlo rdečih in globokih črnih odtenkih.

Monitorji Dell v šolski učilnici.

Nezanemarljivo dejstvo, ki ga velja omeniti, pa je predvsem to, da so novi monitorji Dell izdelani iz materialov, ki so okolju prijazni. Njihovi LED zasloni namreč ne vsebujejo živega srebra, v steklu pa ni prisotnosti arzena, zato z nakupom takšnega izdelka še vedno ostajate zvesti svoji ekološki osveščenosti.

Da med delom ne bo bolel vrat

Če spadate med tiste, ki se med delom za računalnikom spopadate z bolečinami v vratu ali hrbtenici, razmislite o tem, ali ste si izbrali ustrezen zaslon. V primeru, da se vam zaradi napačne drže telesa pojavljajo kronične bolečine v vratu, bodo za vas bolj primerni monitorji, ki omogočajo nastavitev nagiba. S tem boste imeli pogled z drugačnega zornega kota, vaš vrat in um pa se bosta tako lažje sprostila.