5. januarja 2021 v Razno od admin

Če smo eni izmed tistih, ki se še vedno radi ogrevamo z drvmi, se zagotovo zavedamo, kako pomembno je, da so drva za kurjavo primerno in dovolj posušena. Ko se drevo poseka ima namreč v sebi veliko vlage, ki se mora s sušenjem odvesti. Samo suha drva bodo poskrbela za primerno kurjavo in dolgotrajno gretje doma.

Če želimo, da že suha drva takšna tudi ostanejo, pa moramo doma poskrbeti za primerno spravilo. Poznavalci pravijo, da moramo svoja drva shraniti v odprt pokrit prostor in da morajo biti dvignjena od tal. Če drva čakajo na vlažnih tleh žal ne bodo primerna za kurjavo.

Pred uporabo jih prenesite v notranjost

Preden pa boste suha drva uporabili, jih morate dodatno osušiti v notranjosti svojega doma oziroma v kurilnici. Le tako boste imeli resnično primerna polena.

Če ne spadate med tiste, ki imajo dovolj prostora za spravilo in zato ne morete poskrbeti, da boste imeli suha drva, je mogoče priporočljivo razmisliti o drugačnih načinih ogrevanja.

Slovenci se pozimi radi grejemo s pomočjo drva.

Pri uporabi neustreznih drvi vas lahko kaznujejo

Slovenci se pozimi radi grejemo s pomočjo drvi, ki si jih sami priskrbimo ali pa jih kupimo. Prodajalci zagotavljajo, da se v Sloveniji izredno dobro prodajajo drva bukova, ki so odlična za kurjavo.

Če tudi sami spadate v ljubitelje polen, pa morate paziti, a so drva bukova pred uporabo primerno osušena. Ker za mokrimi in neustreznimi drvmi škodimo okolju, nas lahko doleti velika in neprijetna kazen.

Drva kupujte pri priznanih ponudnikih

Eden izmed načinov, kako si lahko zagotovite kakovostna drva, je ta, da se obrnete na priznane ponudnike, ki imajo dober rezime. Drva bukova bodo pri njih zagotovo primerno posušena in pravilno skladiščena.

Posledično boste na dom prejeli resnično najboljša dva bukova, ki so na voljo in se ne boste ubadali z morebitnim kršenjem zakona.