29. decembra 2017 v Razno od admin

V temle članku si bomo pogledali, zakaj je varnost pri delu tako pomembna pri vsaki novi gradnji, ter tudi, kako le-to zagotovimo. Videli bomo, kaj je za varnost pri delu na gradbišču treba vedeti in imeti. Pogledali pa si bomo tudi, kakšne so dolžnosti za varnost pri delu s strani investitorjev, kot tudi kaj je varnostni načrt, ter zakaj ga je treba imeti.

varnost na gradbišču

Namreč, treba je vedeti, da je varnost pri delu ena najpomembnejših in pogosto spregledanih točk, ki pa je nikakor ne smemo zanemarjati. Za konec pa bomo še na kratko omenili, kolikšna je cena, če želimo, da nam varnostni načrt naredi podjetje, kot je na primer tudi Projekt varnost, ki se s tovrstnimi zadevami ukvarja že vrsto let.

Za varnost pri delu na gradbišču poskrbi dobro narejeni varnostni načrt

V primeru, da še ne veste, kaj je varnostni načrt, vam lahko povemo, da je to zelo pomemben del vsakega gradbenega projekta, ki skrbi za varnost pri delu in varno izvedbo le-tega. No, ta varnostni načrt pa mora priskrbeti vsak naročnik ali pa projektni nadzornik. Le tako lahko namreč sploh začnemo razmišljati o gradnji nekega objekta. Na tem mestu pa je treba tudi povedati, da s tem, ko investitor priskrbi varnostni načrt, s tem tudi izpolni del svojih obveznosti za varnost pri delu, saj je vsak investitor že od leta 2002, ravno tako kot naročnik, soodgovoren za varnost na gradbišču.

izobraževanje

Strošek usposabljanja delavcev na gradbišču

Za sam varnostni načrt pa je najboljše kar najeti za to usposobljene ljudi, ki se s tem ukvarjajo že več let. Tak primer je tudi podjetje Projekt varnost, ki nam zagotavlja, da so za to ustrezno izurjeni. Poleg tega pa so nam med samo gradnjo na voljo tudi kot koordinatorji, ki zagotavljajo najboljšo varnost za vsakega delavca na gradbišču. No, kot obljubljeno pa bomo še malo povedali tudi o ceni, saj zagotovo mnoge izmed vas tudi le-ta najbolj zanima. Če si izberemo varnostni načrt preko omenjenega podjetja, nas bo le-ta prišel okrog 250 €.