11. maja 2015 v Sponzorji od admin

Čeprav jih večina deklet obožuje, ker se v njih počutijo kakor da bi bile bose, balerinke niso tako idealno obuvalo, kot bi si lahko mislili. In podobno velja za japanke in druge sandale, ki si jih rade nataknete v toplejših dneh. Ta obuvala namreč ne nudijo dovolj anatomske podpore nogam, ki so v njih v zelo nenaravnem položaju, zaradi katerega vas potem začnejo peči stopala. Ker se jim verjetno zaradi tega ne boste odpovedale, vam bomo v nadaljevanju predstavili na kaj morate biti pozorne, ko kupujete balerinke.

Vaše noge vam bodo najbolj hvaležne, če boste nosile čevlje s 3 cm peto. Nič več in nič manj! To je baje idealna višina, na kateri se vaša stopala in hrbtenica najbolje počutijo, a verjetno tudi vi spadate med tista dekleta, ki jim omaro s čevlji krasi polica čevljev z izjemno visoko peto, druge police pa so napolnjene z lahkimi in nizkimi čevlji. Da bi se izognile težavam, ki se lahko pojavijo ob dolgotrajnem nošenju balerink, naj bodo te vedno ortopedsko izdelane. Take balerinke imajo podplat običajno ojačen s posebno gumo, ki blaži korake in preprečuje, da bi stopale naravnost po trdih tleh. Priporočljivo je, da kupujete samo usnjene čevlje, saj se bodo v njih vaše noge najbolje počutile. Usnje se za razliko od plastike prilagodi vsake stopalu posebej in diha skupaj z vami. V usnjenih balerinkah se vam tudi ne bodo potile noge, s čimer se boste izognile žuljem.

Kupite izključne tiste balerinke, ki se vam kot ulite pašejo na nogo. Čeprav se vam to zdi popolnoma normalno, verjemite da veliko deklet hodi naokoli v balerinkah, ki so jim ali pretesne ali preširoke. Vedeti morate, da ima vsak proizvajalec čevljev drugačna kopita, po katerih izdeluje obutev in lahko prihaja do manjših razhajanj pri številkah, zato vedno poskusite tudi z manjšo ali večjo številko, kot jo običajno kupite. Včasih nam do popolnega čevlja zmanjka samo pol številke – v tem primeru si kupite vložek za čevlje, ki velikost zmanjša prav za tisto polovičko številke. Nikar se ne odločite za balerinke, ki se vam med hojo sezuvajo!

Za konec pa še nasvet: čevlje vedno kupujte dopoldan, saj so takrat vaše noge najbolj spočite in niso otečene zaradi celodnevnega skakanja po opravkih!