25. oktobra 2013 v Sponzorji od admin

Bela je osnovna barva sten, saj bela barva poveča prostor in naredi prostor čist. Belo barvo pa lahko tudi zlahka prebarvamo, ko se jo naveličamo. Stene pred beljenjem zahtevajo temeljito pripravo. Le tako lahko zagotovimo kvalitetno opravljeno beljenje sten.

Priprava stene pred beljenjem zahteva luščenje stare barve, impregnacijo z emulzijo, sanacijo večjih poškodb, fino glajenje sten in po potrebi tudi strukturno izvedbo. Šele po temeljiti pripravi podlage sledi beljenje. S temeljito pripravo dosežemo, da je površina stene gladka in primerna za beljenje.

Priprava stene pred beljenjem je še posebej pomembna v starejših stanovanjih, hišah in drugih zgradbah, kjer je večja vlažnost in se stene pogosto luščijo.

Pleskanje sobe je delo, ki se ga opravlja kar nekaj ur, pol dneva, lahko pa tudi več. Vse je odvisno od tega kaj vse in koliko prostorov se odločite, da boste prepleskali. Že v nekaj urah lahko sobo poživite že samo s tem, da vrata ali omaro prepleskate z novo paleto barve. Lahko pa si vzamete čas in delate po malo ter delo razkropite na cel teden ali več. Ni pomembno s kolikšno dolžino se želite spoprijeti, saj bodo barvne tehnike ostale enake. Preden si vzamete odmor, najprej prepleskajte celotno steno. Ko se ustavite, preglejte steno in prekrite vsa izpuščena ali razmazana mesta. Kako boste začeli s pleskanjem je odvisno od vas. Če uporabljate podaljšane ročaje na vaših valjih, je bolj priročno, da začnete pleskati na visokem vogalu in nadaljujete s pleskanjem po površini z nizom cikcak potez. Na ta način vam ne bo treba nenehno spreminjati ročaja na valju kot bi ga morali, če bi prepleskali vsa področja od stropa do tal. Če ste desničarji začnite v levem vogalu sobe, če ste levičarji pa v desnem.