13. aprila 2015 v Sponzorji od admin

Darila so stvari, ki si jih podarjamo ob raznih praznikih, rojstnih dneh, rojstvu, dogodkih… Namen daril je, da osebi pokažemo naklonjenost, pozornost, spoštovanje hkrati pa jo tudi osrečimo. Vse to naj bi bil simbolni pomen.

Darila izbiramo glede na:
– starost
– osebo (kako blizu smo si z osebo, kdo je ta oseba)
– spol
– željo, potrebo
– namen oz. za kakšno priložnost gre

»Poznamo« več vrst daril. To so darila za božič, god, krst, rojstni dan, rojstvo, poslovna dariladarila za obletnice, darila za otroški rojstni dan itd.

Darila za novorojenčka

Rojstvo. Nekaj najlepšega, kar se lahko naredi staršem. Ta dan pa ni poseben samo za »novopečena« starša, ampak tudi za njune starše, sestre, brate, sorodnike, prijatelje… Ker pa rojstvo pomeni novo življenje, ga s tem tudi proslavimo. Običaj je, da tam kjer bo živela družina z novorojenčkom pred domom postavimo štorkljo. Štorklja je namreč simbol rojstva. Precej prisrčne so tudi voščilnice ob rojstvu, zato nanje ne pozabite.

Nekateri priredijo tudi zabavo pred rojstvom, nekateri pa po rojstvu. Primerna darila ob rojstvu so: otroška oblačila, posteljica, brisače, voziček, različni pripomočki za dojenčke, tudi kakšen otroški set komplet (kreme, pudri, milo). Veliko staršev pa je veselih tudi otroških plenic. Sliši se smešno, ampak se zelo veliko denarja porabi le za plenice. Lahko pa tudi kupimo bele vrtnice, ki so prav tako neke vrste simbol rojstva. Vsaka mama pa bo vesela tudi kakšne revije (npr. Moj malček), knjige o razvoju in vzgoji otroka, album v katero bo lahko spravljala slike otroka.

Pomembno je, da ne kupujemo kakšnih brez veznih stvari, ki jih ne bo potrebovala. Ne splača se nam kupovati raznih igrač, saj jih ima skoraj vsak otrok, še preden pride na svet, preko glave.