29. aprila 2015 v Sponzorji od admin

Funtana je zahod Istre . Lega, ki jo ima Funtana, zaznamuje mnoge njene značilnosti. Funtana je naselje, ki sodi pod občino Vrsar.Širše gledano je Funtana istrsko naselje. Funtana leži na rodovitni ravnici. Skozi naselje Funtana poteka pomembna prometnica, ki povezuje Poreč in Vrsar.Od Poreča je Funtana oddaljena šest kilometrov.Obalo naselja Funtana zaznamuje večje število manjših otokov.Pomembna dejavnost naselja je turizem. Ta se je v kraju začel razvijati v drugi polovici dvajsetega stoletja.

funtana vrsarRazvoj so pogojevale geografske, klimatske, naravne in mnoge druge danosti.Za turistične zmogljivosti naselja je značilno, da ima tako namestitvene zmogljivosti v kraju, v okolici pa je več športno rekreativnih objektov.Ti so odlična ponudba za vse, ki želijo aktivno preživeti športne počitnice.Osebe, ki želijo aktivne počitnice so tako registrirani športniki, kot tudi aktivni rekreativci. Za vse je značilno, da ne marajo poležavanja ob plaži, ampak želijo čas preživeti kar se da aktivno. V prvi vrsti je aktivno preživljanje časa namenjeno treningu, tekmovanju ter drugim aktivnostim, ki so neločljivo povezane s športom. Poleg tega jim tekmovalni duh ne da miru tudi takrat, ko so zaključene dnevne obveznosti do športa oziroma športne aktivnosti. Slednji lahko v naselju najdejo veliko zanimivega. V primeru, da jim športni program dovoljuje, lahko obiščejo mnoge odlične restavracije v kraju.

Te bodo toliko bolj zanimive za gurmane in ljudi, ki radi poizkusijo kaj novega, predvsem pa odličnega.V ponudi so restavracije, gostišča, konobe in mnogi drugi gostinski objektu.Vsem, ki se bodo odločili za gurmanske užitke lahko ponudijo tako tradicionalno, kot sodobno hrano. Poleg tega so že lep čas znani po tem, da lahko ustrežejo praktično vsem prehranjevalnim navadam. Te so iz dneva v dan vedno pestrejše, kar od kuharjev in drugega osebja, ki se ukvarja s pripravo hrane, zahteva prilagajanje in učenje. Funtana je prijetno istrsko naselje znano po svoji gostoljubnosti.

http://maistra.si/Funtana_Vrsar