9. julija 2014 v Sponzorji od admin

Vrtni rastlinjak je odlična izbira za vse, ki uživate v gojenju zelenjave in bi to radi počeli skozi celo leto. Gojenje zelenjave v omenjenem rastlinjaku je mogoče v vseh razmerah, tudi pozimi, ko pada sneg. Za učinkovito rast pa mora seveda biti zadoščeno nekaterim pogojem. Samo gojenje rastlin v rastlinjaku ni tako zahtevno, potrebno pa je poznati nekaj osnovnih pravil.

Zelo pomembni dejavniki pri uspešnem gojenju so dobro prezračevanje rastlinjaka, ogrevanje ozračja, senčenje rastlinjakov, zalivanje, zaščita pred škodljivci in ustrezno gnojenje. Gojenje zelenjave je za nekatere hobi, spet za druge način pridelave hrane. V gojenje rastlin v rastlinjakih pa lahko brez problema združimo dobro s koristnim. S pridelavo lastne zelenjave točno vemo kakšna gnojila in dodatke smo uporabili, privarčujemo pa tudi kar nekaj denarja z velikim pridelkom.

Kot sem že povedal, za uspešno gojenje se je potrebno držati nekaterih malenkosti. Na trgu obstaja kar nekaj knjig o gojenju zelenjave na naraven način v rastlinjakih, pa tudi na spletu je precej napisanega. Zelo pomembna je prava vlaga, redno prezračevanje ter pa gnojila in dodatki za rast. Za prezračevanje lahko uporabite tudi ventilatorje. Najbolje je če uporabljate organsko gnojilo. Organska gnojila so ravno tako učinkovita pri zagotavljanju hranil rastlini, z njimi pa ne onesnažujemo okolja niti izdelkov. Pred nakupom gnojil in izdelkov za rast se le prepričajte kateri fazi rasti rastlin so dodatki namenjeni.

Gojenje rastlin in zelenjave na omenjen način je lahko zelo zadovoljivo, če imate prostor ob hiši ali kje drugje, vam svetujem, da poizkusite in ne boste razočarani.