27. decembra 2011 v Sponzorji od admin

Veliko ljudi se sprašuje kakšna okna izbrati. Ali izbrati okna iz naravnega materiala, lesena okna, ali se odločiti za umetne materiale in se odločiti za pvc okna. Vsak material ima dobre in tudi slabe lastnosti. Danes je tehnologija tako napredovala, da lahko trdimo, da slabih, nekvalitetnih oken ni. Lahko so dobra in še boljša.

Ste neodločeni ali izbrati lesena ali pvc okna? Oglejte si ponudbo obojih vrst na Maton.si ter izberite vam primerna.

Ljubitelji naravnih materialov se bodo odločili za lesena okna. Les izžareva toplino, bivalne prostore obogati z domačnostjo. V prostore vnaša pozitivno energijo in lepoto. Lesena okna je potrebno zelo dobro zaščititi in redno vzdrževati. Les nastaja ob velikih temperaturnih razlikah, zato so kvalitetna lesena okna sposobna prenašati velike temperaturne spremembe. Pvc okna ne potrebujejo velikega vzdrževanja, lahko bi skoraj rekli, da ga ne potrebujejo. Imajo pa slabost, da zelo velike temperaturne spremembe ne prenaša tako dobro kot lesena okna. Lahko se zgodi, da bi pvc okna ob nizkih temperaturah in velikih silah lahko tudi popokala.

Les je odličen izolator, je naravni material, je ekološko prijazen in ga ni potrebno reciklirati. Če smo nezadovoljni s starimi lesenimi okni, je bila najbrž tehnologija izdelave pred toliko leti veliko slabša kot je danes. Tehnologija izdelave oken je ogromno napredovala in danes ponuja trg izjemno kvalitetna lesena okna in tudi zelo kvalitetna pvc okna. Ker je kvaliteta visoka, je velikokrat odločilen faktor za nakup oken cena izdelka. Zato se moramo dobro pozanimati o kvaliteti oken, ko jih kupujemo. Bil je čas, ko so pvc okna skoraj popolnoma izrinila lesena okna iz trga. Na srečo so danes ponovno v porastu glede povpraševanja in ponudbe.

Če si želimo imeti topel dom ali pa varne poslovne prostore, je danes skoraj vseeno za katera okna se bomo odločili. Naravni materiali in umetni so tehnološko tako dobro dodelani, da marsikdaj ne opazimo niti razlike. Tudi okna iz umetne mase lahko kupimo v takih barvah, da na zunaj delujejo kot lesena.