7. julija 2013 v Sponzorji od admin

Pri opremljanju doma je vsekakor najbolje, da glede razporeditve opreme soodločata oba partnerja in včasih tudi ostali družinski člani (na primer otroci pri otroških sobah), povsem drugače pa je pri opremljanju kuhinje. Izbira stila in samega pohištva oziroma elementov je seveda lahko skupna, a izris kuhinje je zgolj stvar kuharice oziroma tiste osebe, ki običajno skrbi za pripravo obrokov in bo v kuhinji preživela največ časa.

Izris kuhinje za različne tipe gospodinj

Različne gospodinje imajo različne navade, in izris kuhinje se mora le-tem prilagajati. To pomeni, da je vedno treba upoštevati želje glede razporeditve, ki so lahko precej individualne – nekatere ženske imajo na primer rade glavni delovni pult ločen od pulta z vdelanim štedilnikom in pomivalnim koritom, druge bodo raje pripravljale živila poleg štedilnika, da bodo tako imele med sekljanjem in rezanjem vpogled v »dogajanje v loncih«. Prav tako mora izris kuhinje predvideti vse aparate in pripomočke, ki jih kuharica potrebuje glede na svoj način dela. Nekatere ženske se na primer niti za pomivalni stroj ne odločijo, saj so navajene pomivati posodo na roke, druge pa potrebujejo celo vgradni kuhinjski žar.

Izris kuhinje naj bo torej nekaj, v kar se družinski člani, ki ne kuhajo redno, ne vtikajo – tako si bodo zagotovili, da bo »glavna kuharica« kuhala z veseljem in bodo imeli sami v kuhinji čim manj opravkov. Dodatne predloge glede poteka izrisa kuhinje najdete tem članku: Kako naj poteka izris kuhinje?.