4. aprila 2012 v Sponzorji od admin

V kolesarskih trgovinah lahko kupimo vso kolesarsko opremo. Od koles do kolesarskih čelad, čevljev, rezervnih kolesarskih delov, kolesarskih pripomočkov itd…

Kolesarke trgovine se po navadi nahajajo v večjih trgovskih centrih. V teh trgovinah so zaposleni ljudje, ki se na to spoznajo, zato vam lahko tudi pomagajo pri nakupu koles in kolesarske opreme. Nudijo vam servise oz. popravila koles, povedo, katera kolesa bi bila primerna za vas ali za vaše bližnje prav tako pa vam svetujejo glede izbire kolesarke opreme.

Kolesarska oprema je pri kolesarjenju zelo pomembna. Omogoča nam lažje in prijetnejše kolesarjenje, prav tako pa nas varuje pred morebitnimi poškodbami. Med obvezno kolesarsko opremo spada čelada, luči oz. odsevniki (spredaj in zadaj) prav tako pa tudi zvonec. Otroci do 14. leta morajo imeti obvezno kolesarsko čelado, če je nimajo lahko dobite tudi kazen. Tudi kolesarska obleka, čevlji, rokavice spadajo pod kolesarsko opremo. Pomembno je, da imate s seboj tudi pijačo, ker lahko vaše telo zaradi napora dehidrira. Tudi v kolesarski trgovini se lahko kupi plastenka oz. »bidon«, ki po neki strani tudi spada med kolesarsko opremo. Kolesarska oprema mora biti kvalitetna. Raje kupite dražjo (ki bo defenitivno boljša in vas lahko bolj zavaruje pred poškodbami), kot pa cenejšo, ki ne varuje skoraj nič.

Če nimate kolesarske opreme vas lahko doletijo hude poškodbe, ki se lahko končajo tudi tragično. Če želite boljše strokovno mnenje vam priporočam da obiščete trgovino, ki se ukvarja s kolesarsko opremo. Po mojih izkušnjah je še najboljša kolesarska trgovina Factory Store.

Priporočam proizvajalce kolesarske opreme Cult, Scott in Focus saj so to vrhunski proizvajalci koles in kolesarske opreme. Kolesa teh tekmujejo tudi na raznih kolesarskih tekmovanjih.