25. julija 2015 v Sponzorji od admin

V današnjih časih lahko izbiramo med različnimi vrstami zunanjih senčil, še vedno pa med njimi zelo priljubljene ostajajo klasične rolete, ki se že skoraj tradicionalno uporabljajo v ta namen, saj so zelo praktične za uporabo in jih lahko brez težav uporabljamo veliko število let. Če so spuščene, prostor odlično zatemnijo in nas skrijejo pred nezaželenimi pogledi, poleti nam dajejo senco, pozimi pa poskrbijo za dodatno toplotno izolacijo.
Poleg tega vas lahko rolete odlično zaščitijo pred zunanjim hrupom, še dodatna in zelo pomembna prednost pa je, da niso le senčilo, ampak tudi učinkovita zaščita pred vlomilci. Opremljene so namreč lahko tudi s posebnimi vzmetmi, ki preprečujejo nasilni dvig od zunaj, zato vaša okna in hišo ščitijo pred nepridipravi. Takšna protivlomna zaščita je zelo priporočljiva prav za vsakogar, še posebej pa za tiste, ki živite v samostojnih hišah. Vedeti morate, da so te, sploh pa takšne hiše in drugi objekti, ki so zgrajeni na novo, za tatove najbolj zanimivi.
Izbirate lahko med različnimi vrstami in modeli: na voljo so tako predokenske ali nadokenske rolete, ki jih je mogoče pri novogradnjah vgraditi tako, da so roletne škatle vzidane v omet nad ali pred okno in tako estetsko skrite, medtem ko pri naknadni montaži na že obstoječa okna to ni mogoče. V takšnih primerih so montirane tako na zunanjo stran okna. Za bolj specifične oblike oken in strešna okna so prav tako na voljo posebej v ta namen oblikovani modeli, poleg tega pa vam bodo znali proizvajalci ali prodajalci predstaviti tudi različne podrobnosti in detajle, v katerih se razlikujejo posamezni modeli.
Poleg klasičnih načinov spuščanja ali dviganja z ročnim potegom je možno rolete vgraditi tudi tako, da jih boste lahko dvigali in spuščali z enostavnim pritiskom na stikalo. Takšen način omogoča preprost elektromotorček, ki je vgrajen v sam mehanizem za delovanje te vrste senčil. V sodobnih hišah in novogradnjah je to najpogostejši način uporabe rolet, medtem ko se ga je zelo pametno in praktično poslužiti tudi takrat, kadar opremljamo domovanje za starejše, saj ti zaradi starostne onemoglosti ali poškodb nimajo več veliko moči v rokah, zato je zanje stikalo odlična rešitev.