18. junija 2015 v Sponzorji od admin

Če vam matematika ne gre, potem ne obupujte, ampak se raje odločite za matematične inštrukcije, ki vam bodo pomagale pri razumevanju predmeta, ki je za marsikoga najtežji od vseh. Če imate že v osnovni šoli težave z matematiko oziroma imate pri njej slabe ocene, potem je verjetno podobno tudi pri fiziki, saj brez matematike tudi pri njej ne gre. Znanje matematike ni potrebno le pri naravoslovnih predmetih, ampak tudi pri družboslovnih, in marsikdo, ki je mislil, da se v srednji šoli zadnjič srečuje z matematiko, se nato z njo spet sreča na fakulteti v obliki statistike.

Matematika je torej eden od osnovnih predmetov, tako kot slovenščina ali drugi jeziki, nekaj, kar je osnova in temelj za marsikateri drug predmet, zato je zelo pomembno, da si pri njem ustvarimo bazo znanja, ki jo kasneje v življenju samo nadgrajujemo. V primeru, da z matematiko nimamo nobenih težav, bo za to poskrbel že šolski sistem, če pa matematike ne razumemo najbolje, bo kasneje v izobraževalnem sistemu le še težje, zato bomo slej ko prej potrebovali pomoč v obliki inštrukcij iz fizike, elektrotehnike, statistike in podobno. Prav zato se je za matematične inštrukcije dobro odločiti takoj, ko se pojavijo prve težave, česar se morajo zavedati tudi starši.

Inštrukcije fizike v srednji šoli ne bodo prav nič pomagale, če učenec ne bo imel matematičnega znanja, da bi si to pridobil, pa bi potreboval veliko več časa, kot ga je običajno na voljo pred naslednjim datumom pisanja kontrolne naloge, ustnega preverjanja znanja ali izpita. Zato je treba za luknje v znanju poskrbeti še takrat, ko so to še luknjice, ki jih lahko odpravi že nekaj uric z inštruktorjem, oziroma takoj, ko se pokaže, da otrok, dijak ali mladostnik določene snovi ne razume najbolje ter si ne zna pomagati sam z razlago iz učbenika. Takrat se je treba odločiti za inštrukcije iz matematike in nanje gledati kot na življenjsko naložbo v prihodnost.