9. januarja 2015 v Sponzorji od admin

Zakaj se je pametno prijaviti na Zavod za zaposlovanje? Včasih je veljalo, da so ljudje, ki se prijavijo na Zavod preveč leni, da bi si našli službo in živijo lagodno življenje na račun države. Danes vemo, da je situacija drugačna in je Zavod za zaposlovanje naslednja logična postaja v življenju marsikaterega (predvsem mladega) človeka. Še zmeraj pa nad tem velja nek tabu in premalo ljudi je seznanjeno s prednostmi, ki jih lahko unovčite kot brezposelna oseba. V razmislek vam ponujamo 3 razloge:

1. brezplačni tečaji in izobraževanje

Zavod za zaposlovanje nudi vsem aktivnim iskalcem zaposlitve tečaje in dodatna izobraževanja, ki vam prinesejo novo znanje. Paleta je pestra, od jezikovnih in računalniških tečajev do opravljanja izpitov za gradbena vozila. Obrnite brezposelnost sebi v prid in se navdajte s svežim znanjem. Dodatni certifikati in potrdila pa tako ali tako nikoli ne škodijo.

2.Subvencije za zaposlovanje

Oprostitev plačila prispevkov za delodajalce in razpis Zaposli me plus sta samo 2 izmed mnogih, ki jih nudi Zavod za zaposlovanje. Z njimi uspešno premagujejo brezposelnost in so omogočili zaposlitev že številnim mladim, težko zaposljivim in starejšim od 50 let. Da lahko kandidiraš na tem razpisu je običajno pogoj, da si na Zavodu za zaposlovanje prijavljen vsaj 3 mesece. Prej kot se prijaviš, prej ti začne teči ta obvezna doba.

  1. Karierni center

Vsi aktivni iskalci zaposlitve, tisti, ki ste registrirani na Zavodu za zaposlovanje in tisti, ki iščete zaposlitev, a ste že zaposleni, imate možnost dodatnih izobraževanj in srečanj v Kariernih centrih. To je lahko tudi odlična priložnost za tiste, ki bi radi v strokovni pregled dali vaš življenjepis ali spremno pismo. Že z majhnimi popravki lahko dosežete velike spremembe!

Nič ne čakaj. Na Zavod za zaposlovanje se lahko prijaviš že danes, če tega še nisi storil. Prijaviš se lahko tudi preko elektronske prijavnice!