7. junija 2018 v Sponzorji od admin

Če primerjamo unikatno pohištvo in notranja vrata s tistimi iz kataloga, potem pridemo zagotovo do kar velikih razlik. Pa najprej poglejmo, zakaj oba sistema prodaje dejansko sploh obstajata in kako je prišlo lahko do takih dveh ločenih sistemov, ki sta po eni strani izjemno povezana, spet po drugi pa, kot bi ju gledali na dveh bregovih. V osnovi so vsaka notranja vrata in vsako pohištvo izdelano kot unikatno.

paniČe lahko mizar zagotovi dobavo salonom pohištva ali trgovinam, kjer se že izdelani proizvodi prodajajo na veliko in seveda, če je ponujena cena pravšnja za odkup večjih trgovin od tega mizarja in še seveda pod pogojem, da je ponudba dovolj zanimiva, da jo sprejmejo tako kupci kot trgovci, potem unikat ni več unikat, ampak je izdelava na veliko. Torej lahko vsak mizar, če mu je seveda to kakor koli v interesu, izdeluje za trgovce in hkrati za kupce. Ampak ta interes je po večini nemogoč oz. ni izvedljiv, saj je treba imeti ogromno delavnico, čim nižje stroške, da se potem končni izdelek lahko proda po izjemno nizki ceni, da trgovec lahko doda še na to ceno ustrezno maržo, da najprej pokrije stroške in nato še da kaj zasluži. Mizarji, ki pa izdelujejo unikat pohištvo, notranja vrata in podobno, pa se po večini raje držijo te poslovne prakse, saj jim je na prvem mestu kakovost, česar pa ob izjemno nizkih stroških nekako v vseh možnih položajih ni mogoče zagotoviti. Prav tako pa je izdelava na maso izjemno rizična in se nikoli ne ve, ali bodo trgovci ponudbo sprejeli, ali pa ne, torej je lahko investicija v delavnico nasedla naložba, ki se nikoli ne bo povrnila.

Že iz tega vidika, kaj se mizarju splača in kaj ne, ker je žal vse čisto preveč povezano samo z zniževanjem stroškov, lahko vidimo, kakšne so prednosti, ki jih imajo notranja vrata, pohištvo in vse ostalo, kar se tiče opremljanja stanovanja, ki so izdelana po meri. Sicer je res, da bo za takšno izdelano pohištvo in notranja vrata treba odšteti nekaj več denarja, vendar pa je sama kakovost tudi zagotovljena na daljši rok, kar pa je glede opremljanja zagotovo ključno. Kdo si namreč želi stanovanje prenavljati na vsakih deset let, ko se praktično komaj odplačajo stroški stare opreme, potem pa je počasi treba že varčevati za naprej.

Če morda iščete ponudnika, kjer se notranja vrata izdelajo po vaših željah, je glede na ponudbo v Ljubljani in njeni okolici, seveda pa tudi za širšo Slovenijo, če niste ravno pristaš lokalnega ponudnika. Prav tako pa enako, če niste omejeni glede na ponudbo lokalnega ponudnika, je za pohištvo izdelano po meri najboljši ponudnik Markelj, kjer pa je možno prejeti tudi izdelke za malo širšo nabavo. Ni pa ta široka nabava primerna za Ikeo in podobne trgovce, ampak trgovce, ki imajo za pohištvo le nekaj malo razstavljenih kosov, na zalogi pa morda le po en kos, kar je primerno ravno za kakšnega majhnega ponudnika.