21. marca 2012 v Sponzorji od admin

Poznamo različne igralne pripomočke, ki se uporabljajo pri računalniških igrah, a računalniške miške so še vedno najbolj pogoste in najbolj praktične, saj jih uporabljamo tudi za ostale stvari. Prav zaradi te splošne uporabe računalniške miške, je to naprava oz. pripomoček, ki ga imamo vedno pri roki in prav zaradi tega računalniške miške uporabljajo tudi igralci pri igrah.

Poznamo tudi brezžične miške, a uporaba takšne računalniške miške je lahko precej draga. Če je računalniška miška pripomoček, ki ga zelo pogosto uporabljate in pri igranju iger jo verjetno uporabljate zelo aktivno, se baterijski vložki hitro porabijo in kupiti morate nove. Včasih se zgodi, da se baterije izpraznijo in računalniška miška preneha delovati ravno takrat, ko je to najmanj potrebno. Zaradi tega je smiselno, da imamo vsaj en komplet baterij vedno na zalogi, če se odločimo, da bo brezžična miška tista, ki jo bomo uporabljali.

Logitech je eno izmed najbolj priznanih podjetij, ki izdelujejo računalniške miške. Miška Logitech je tako simbol kvalitete na tem področju in tudi idej pri obliki jim nikoli ne zmanjka. Tako lahko miška Logitech deluje kot povsem običajna računalniška miška, obstaja tudi Logitech brezžična miška in še nekatere druge izvedbe oz. nestandardne miške (npr. obrnjena miška s koleščkom na vrhu …). Miška Logitech je tudi ena izmed najbolje prodajanih, če ne celo najbolj prodajana, tako običajna kot brezžična miška.

Osnova vsake računalniške miške sta le dva gumba, ki sta nujno potrebna in jih potrebujemo za kakršno koli delo na računalniku. Tudi kolešček ali senzor za gibanje je nujno potreben, saj lahko le tako izvajamo različne akcije, medtem ko premikamo miško po njeni podlagi. Nekatere računalniške miške so nadgrajene s številnimi drugimi funkcijami in možnostmi. Tako je kolešček v sredini postal že skoraj obvezen element. Ta kolešček nam omogoča vertikalno premikanje po strani in je izredno uporaben pripomoček pri pregledu različnih spletnih strani, ki so višje od našega zaslona.

Računalniške komponente kot so miške so lahko nadgrajene še s številnimi drugimi funkcijami, dodatnimi gumbi itd. Kvalitete miške ne določajo samo te funkcionalnosti, ki nam jih posamezna računalniška miška nudi, saj je tudi vzdržljivost in občutljivost senzorja miške zelo pomembna informacija.

Nekatere miške potrebujejo gonilnike, da lahko delujejo na posameznem računalniku. Danes je sicer to precej bolj redko kot včasih in večina mišk, ki so prisotne na našem tržišču, deluje že takoj po vklopu na USB priklop, ki je tudi najbolj običajen priklop računalniških mišk.