9. junija 2015 v Sponzorji od admin

Rentno varčevanje lahko zahteva optimalnost potrošnje varčevalca. Varčevalci se med seboj lahko v marsičem razlikujejo.Osebe, ki varčujejo imajo različne dohodke in odhodke. Pri odhodkih so zanimive predvsem potrošniške navade .Zanimivo je, da veliko ljudi ne troši svojim dohodkom primerno.Nekatere osebe želijo z večjo potrošnjo potešiti svoje želje in potrebe. Druge osebe pa imajo največkrat težave, ker mislijo, da bo kupljena dobrina nadomestila manko na drugih področjih.

Rentno varčevanje, optimalna potrošnja

Potrošniška družba je danes na žalost naravnana tako, da ljudem slika gradove v oblakih. Kar pomeni, da jih motivira k nakupom s tem, da jih predstavlja kot boljše osebe, ko kupijo točno določeno dobrino. Brez te dobrine pa boljše osebe, po mnenju oglaševalcev, kupci ne morejo postati. Rentno varčevanje je zato lahko upor potrošnji. Upor potrošnji je rentno varčevanje, ker kot prvo točno določeno dobrino ali več točno določenih dobrin ne kupi. Rentno varčevanje z odlogom nakupa tudi nudi več časa za razmislek. Veliko dobrin, ki jih danes kupujemo, so glede svojih lastnosti v oglasih precenjene. Tako nam obljubljajo, da bomo poleg želenih lastnosti, dobili tudi dodatne. Problem teh dodatnih lastnosti je v dejstvu, da velikokrat niso merljive ali težje merljive. Rentno varčevanje nam poleg časa za razmislek ponuja čas za tehtanje smiselnosti točno določenih lastnosti.

Zato je rentno varčevanje modra odločitev, ki je toliko boljša, kolikor bolj smo vpleteni v sodobno potrošniško življenje. Rentno varčevanje je zato tudi odločitev, ki jo velja posnemati. Nevede se v našem okolju dogajajo spremembe. Mnoge na naše življenje vplivajo bolj, kot si lahko zamišljamo. Zato je potrebno o njih razmisliti.Dobro je, da razmislimo pravočasno. Vsaka renta, ki se oblikuje preko smiselnega odrekanja, je vsekakor dober razmislek. Ponuja nam čas in motivacijo. Rentno varčevanje lahko izberemo na mnoge načine, pomembno je, da je dosegljivo za varčevalca ter mu v vsekakor neznani in negotovi prihodnosti koristi.

več o tem