27. januarja 2013 v Sponzorji od admin

Ročna ura je lahko modni dodatek ali pa pripomoček pri športnem udejstvovanju. Razpon izbire je takšen, da lahko kupimo uro prav za vsako priložnost. Že za pet evrov lahko kupimo simpatično uro, ki nam bo če bomo imeli srečo služila še vrsto let. Po drugi strani pa je ročna ura tudi statusni simbol, primerljiv za avtom. Ure znamk Festina ali Tag Heuer so zelo zaželjene in kvalitetne, ter kažejo, da ima človek, i jo nosi izbran okus. Ure znamke Rolex in podobne pa dosegajo vrtoglave cene ter so veliko več kot samo ura. Z njo človek pove svetu okoli sebe, da mu je uspelo v življenju.

Ročne ure pa so tudi priročen pripomoček za športne navdušence. Športne ure višjega razreda imajo poleg vseh možnih merilcev vgrajen tudi GPS, merilec srčnega utripa, v nekaterih primerih pa celo navigacijo. Kot pri večini stvari, je tudi pri nakupu športne ure potrebna zmernost in odkrit pomenek sam s seboj, kakšno uro v bistvu sploh rabimo.

Ure znamke Casio so bile priljubljene predvsem v devetdesetih. Gre za zanesljive ure, ki so jih starši kupovali svojim otrokom in večina njih dela še danes. Za ženske in moške je lahko ura tudi modni dodatek. Znamka ur Police, že več let izdeluje kvalitetne ure, ki pa so tudi očesu prijazne. To je pomembno predvsem za ženske, katerim je ura več kot samo prikazovalnik časa in datuma.