26. avgusta 2012 v Sponzorji od admin

Secure Digital (SD) kartice so le še ena vrsta spominskih kartic, ki spadajo med tiste, ki so na trgu obstale in se še danes uporabljajo. Pri nakupu spominske kartice in naprav, ki te kartice uporabljajo je pomembno predvsem to, da naprave kupujete glede na tehnične lastnosti in ceno, vrsta spominske kartice je drugotnega pomena.

Kljub temu je dobro, da se zavedate, katero vrsto spominskih kartic vaša naprava podpira ter ločite Secure Digital kartice od drugih vrst. Secure Digital (SD) kartice so spominske kartice, ki jih lahko najdemo v številnih napravah. Od drugih vrst spominskih kartic jih loči ravno to, da so bile narejene za splošno uporabo in niso plod nekega podjetja, ki bi Secure Digital (SD) kartice izdeloval in uporabljal le v lastne namene.

Poznamo različne izvedbe te kartice, tako da niti ni nujno, da bo vsaka SD kartica ustrezala v prav vsako napravo, a bistvena razlika med njimi je v velikosti shranjevanja in hitrosti branja ter pisanja na te kartice.

Poleg osnovnih velikosti poznamo tudi pomanjšano varianto, ki jo imenujemo mikro SD kartica in mini SD kartica.

Pri nakupu teh spominskih kartic moramo paziti na kar nekaj stvari, ki nam lahko preprečijo uporabo ali delovanje teh kartic na naši napravi. Precej pogosto se zgodi, da novejša spominska kartica SD nudi precej več prostora kot ga lahko starejša naprava prepozna. Ob takšni težavi je kartica neuporabna oz. sploh ne deluje v povezavi s to napravo.

Novejše spominske kartice so lahko nekompatibilne s starejšimi digitalnimi napravami tudi zaradi drugih tehničnih lastnosti. Tako je težava lahko v novejšem datotečnem sistemu ali kakšni podobni razliki.