25. februarja 2013 v Sponzorji od admin

Čeprav so pižame pomemben kos oblačila vsakega posameznika, jim posvečamo zelo malo pozornosti. Veliko raje izbiramo oblačila, ki jih nosimo čez dan, medtem ko nam je za naša »nočna« oblačila bolj kot ne vseeno. A potrebno se je zavedati, da v pižami preživimo veliko časa, saj v povprečju prespimo tretjino življenja. Če sem in tja upoštevamo tudi kakšen dan, ki ga kar v celoti preživimo v pižami, postane jasno, da bi morali tem oblačilom posvetiti več pozornosti.
Najbolj običajne pižame sestavlja kombinacija zgornjega dela in hlač, izdelana iz mehkega materiala. Tudi šivi so pri pižami narejeni tako, da nam zagotavljajo kar se da veliko mero udobja. Čeprav imajo ta oblačila po svetu zelo različna imena, gre v osnovi za isto stvar – oblačilo, ki ga nosimo med spanjem in ki mora biti v prvi vrsti udobno.
Sodobne pižame izhajajo iz tistih bolj tradicionalnih različic, vendar ponujajo zelo različne stile. Zelo priljubljene so na primer pižame s kratkimi rokavi, nikakor pa ne smemo pozabiti omeniti tudi enodelnih pižam. Vsa ta oblačila se razlikujejo tudi v materialu, iz katerega so izdelana.
Enodelna oblačila v postelji nosijo predvsem ženske, ki si pogosto nadenejo žensko pižamo, kot je na primer spalna srajca. Moški na drugi strani pižame nosijo bolj poredko oziroma si priredijo to nočno oblačilo in na primer nadenejo le spodnji del, zgoraj pa si oblečejo navadno bombažno majico. Posebna kategorija med temi oblačili so otroške pižame, ki jih krasijo različni potiski z motivi risanih junakov, zaradi katerih so otroci še najbolj hvaležni uporabniki teh oblačil za spanje.