26. marca 2012 v Sponzorji od admin

Začetki vedeževanja so nam skrivnostni. Vedeževanje obstaja že od obstoja človeštva. Človek vedno razmišlja tudi o prihodnosti, zato je vedno spraševal, kaj ga čaka jutri. V zgodovini so poimenovali ljudi, ki so se ukvarjali z vedeževanjem vrači, jasnovidci, šamani in še na kakšne različne načine. Verjeli so, da imajo določeni ljudje poseben dar, da lahko vidijo, predvidevajo oziroma čutijo kaj se bo zgodilo vnaprej. Ta dar so v posameznih obdobjih cenili in spoštovali. Za vedeževanje so se prisluževali različnih načinov, z različnimi pripomočki in tehnikami. Jasnovidci so za vedeževanje, za napovedovanje prihodnosti uporabljali; kamen, kost, les, kristalno kroglo, zdravilna zelišča, vinske usedline, dlani, karte, kavne usedline, stopala,…
Vedeževanje so v davnih časih uporabljali za lov, borbe, selitve, poroke in še marsikaj. Vedeževanje je videnje prihodnosti skozi vesolje. Najbolj se je ohranilo vedeževanje s pomočjo kart. Karte so zelo uporabne za napovedovanje prihodnosti. Poznamo razločne vrste kart, ki nam pomagajo pri napovedovanju kaj nas čaka jutri, na kaj moramo paziti, za kaj se bomo v bližnji prihodnosti odločili.
Poznamo Tarot karte, Remi karte, Ciganske karte in Angelske karte. Remi karte so poznane že iz leta okoli 1200. Te karte naj bi prinesli Romi – egipčanski odpadniki. Nekateri pa zagovarjajo, da so bili to Kitajci. Tarot karte in njihov izvor je tudi skrivnosten. Izhajale naj bi iz starega Egipta. Nekateri so imeli posebne sposobnosti in so predvidevali bližajoče se katastrofe; poplave, … Ciganske karte so veliko let skrivnostno varovali. Šele leta 1980 so bile Ciganske karte javno predstavljene. Še danes so ciganske karte zelo iskane in cenjene za vedeževanje. Tarot karte in Remi karte so bile pokazane ljudem, Ciganske karte so pa veliko let držali kot skrivnostne karte. Bile so vedno cenjene.
Vedeževanje je vedno bilo pomembno za napovedovanje kaj so bo posameznikom zgodilo in tudi kaj se bo v našem okolju zgodilo. Danes poznamo drugačne načine, ki uporabljamo za vedeževanje.