15. aprila 2013 v Sponzorji od admin

Hiter tempo jemanja snovi v šoli in veliko število predmetov vključno z visokimi zahtevami po znanju predstavlja velik dejavnik stresa pri vsakem učencu in dijaku ali pa tudi študentu. Vsebine programov so vedno bolj obsežne, poleg tega pa se tudi v družbi pojavljajo visoke norme po uspehu, zato pa je potrebno najti kvalitetne inštrukcije. Učenci in dijaki v šoli preživijo večino dneva, njihovi starši pa so tudi zelo zaposleni, zato preprosto ne moremo pričakovati, da bi starši zmogli pomagati svojim otrokom pri vseh predmetih. V takih primerih so najboljša in najhitrejša rešitev seveda inštrukcije.

Šolski sistem je tako naravnan, da je individualno delo z učencem, ki je sicer najboljše za optimalen razvoj, zelo velika redkost. Poleg tega šola pričakuje, da bodo učenci doma rešili določene naloge, vendar pa se pri domačih nalogah velikokrat pojavijo težave zaradi nerazumevanja ali pa napačnega razumevanja. Tudi študenti si želijo v kar najkrajšem času narediti izpit s kar najboljšim rezultatom.

Inštrukcije lahko potekajo individualno, v dvojici ali pa v trojici. Zelo pomembna je izbira inštruktorja in pa tudi to, da se učenec ne odpravi na inštrukcije pod prisilo. Spletna stran najdiinštrukcije.si je stran, na kateri boste hitro in enostavno našli točno tiste inštrukcije, ki si jih želite. Inštrukcije vam bodo pomagale pri razumevanju snovi in tako pri boljši oceni, kar pa pomeni tudi, da boste bolj samozavestni in se boste lažje spoprijeli s stresom v šoli.