25. maja 2015 v Sponzorji od admin

Ostali smo brez zaposlitve. Mogoče je to prvič, da iščemo redno zaposlitev. Kakorkoli in ne glede na to, zakaj smo brez službe, smo seveda zaradi tega kar precej nejevoljni, kajne? Četudi je v naši državi veliko nam podobnh, nas to prav nič ne tolaži. Četudi svetu vlada finančna kriza in je po večini držav in sveta problem prav zaposlitev, nas nekako tudi to ne potolaži. Enostavno želimo do zaposlitve. Zato se tudi obrnemo na Zavod za zaposlovanje.

Zavod za zaposlovanje je zavod, kjer nam tam zaposleni pomagajo do zaposlitve. Tako, da nam posredujejo razna dela, za katera smo izkazali interes pri pogovoru s svojo svetovalko (Zavod za zaposlovanje vsakemu prijavljenemu nezaposlenemu dodeli svetovalko, ki mu pomaga do zaposlitve), nam pomaga do točno določenega znanja (možnost usposabljanja, izobraževanja, itd.).

Včasih prav sanjamo od tem, da bi se odpravili v službo. Brez skrbi in brez slabih misli, kako bomo poravnali tisto in ono. Trudimo se na vse pretege vendar zaman. Seveda tudi upamo na Zavod za zaposlovanje, kjer so zaposleni ljudje, ki delajo v našo korist. Ne samo, da nas motivirajo ipd., pač pa tudi za to, da nam pomagajo do določenega znanja, določenih ciljev, itd. Torej smo nekako povezani s samim zavodom.

Ljudje se moramo z nečim ukvarjati in sploh v kolikor so nazeposleni, se nam lahko zgodi, da se počutimo nekoristne, ne vemo več kaj početi in tudi ne, kako do službe. To stanje se lahko stopnjuje v zares slabo počutje, ki je zelo slabo za naše zdravje. Zato nas Zavod za zaposlovanje tudi motivira in nam zagotavlja razne aktivnosti, pri katerih ne samo da sodelujemo, pač pa odnesemo tudi določeno znanje, ki nam seveda lahko pomaga do nove zaposlitve. Je pa izjemno pomemben lasten trud in seveda tudi potrpljenje, saj se le malokdaj kaj zgodi čez noč.