28. januarja 2012 v Sponzorji od admin

Hujšanja se lahko lotimo na različne načine, zato je pomembno vedeti, kako shujšati zdravo. Marsikateri način hujšanja lahko negativno vpliva na vaše počutje in fizične sposobnosti, pri iskanju pravega načina kako shujšati pa je precej odvisno od vaše trenutne fizične pripravljenosti.
Za osebe, ki imajo izrazito prekomerno težo, je najboljši način kako shujšati kombinacija zmerne telesne vadbe in uravnotežene diete. Hoja je v tem primeru najbolj priporočljiva vadba, sprehodi (še posebej v naravnem okolju) pa pozitivno vplivajo na vaše počutje. Uravnotežena dieta omogoča, da začnemo jesti bolj zdravo brez večjih odpovedovanj.
Tisti posamezniki in posameznice, ki pa imajo le nekaj odvečnih kilogramov, pa se hujšanja lahko lotijo drugače. Ponavadi nam dodatne kilograme povzroči zgolj zadrževanje vode v našem telesu, zato so v takem primeru najboljši način kako shujšati čaji. Za to niso potrebni nikakršni posebni čaji, ki naj bi bili namenjeni hujšanju, pač pa povsem navadni sadni ali zeliščni. Tudi ti odvajajo vodo iz telesa, s tem pa tudi odvečne kilograme. Naslednji zdravi način kako shujšati pa se nanaša na povečanje fizične aktivnosti. Tu gre lahko za organizirano vadbo ali za ukvarjanje s prav določenim športom, še bolj preprosto pa je, če se zgolj odločimo zamenjati avtomobil s kolesom ali zamenjamo vožnjo s hojo.