6. februarja 2022 v Poslovna darila od admin

Ko nakupujemo osebni računalnik se splača preučiti aktualno ponudbo na trgu. Opredeliti moramo svoje potrebe oziroma ovrednotiti zakaj računalnik najbolj potrebujemo in temu primerno prilagoditi svojo izbiro. Poleg različne opreme se osebni računalniki precej razlikujejo tudi glede cene. Prenosniki na obroke so super rešitev v primeru, da si določen model računalnika res želimo oziroma ga potrebujemo, pa je izven naše trenutne finančne zmogljivosti.

Prenosniki na obroke in njihove prednosti

Ko nakupujemo računalnik višjega cenovnega razreda so prenosniki na obroke idealna rešitev, saj omogočajo postopno odplačevanje v manjših zneskih. Tako si določen model računalnika lahko privoščijo tudi tisti, ki si ga z enkratnim plačilom ne bi mogli privoščiti. Običajno si lahko tudi določimo na koliko delov bomo razdelili odplačevanje (3, 6, 12 ali 24), kar še dodatno olajša situacijo in omogoči, da si plačilo prilagodimo glede na svoje zmožnosti. Prenosniki na obroke so v naši lasti takoj, ko odplačamo prvi del zneska in ni potrebno čakati, da bo odplačan cel računalnik, kar je v bistvu še največja prednost.

Prenosni računalnik HP

Pred nakupom premislimo

Na voljo so računalniki različnih proizvajalcev. Izbiramo lahko med: Acer, Asus, Dell, Huawei, Microsoft, Apple, Schuwi, HP in Lenovo znamko. Prenosniki na obroke so po kvaliteti, vsebini opreme in ceni precej različni, zato je pomembno vedeti, kaj je za nas pri računalniku najbolj pomembno oziroma kaj bomo najbolj uporabljali.

Pred nakupom si odgovorite na naslednja vprašanja: zakaj bomo računalnik uporabljali (poslovno/zasebno), kakšno velikost zaslona in vzdržljivost baterije potrebujete, boste računalnik veliko prenašali naokoli, kakšen zaslon si želite, kako kvalitetno grafiko potrebujete (igranje iger, obdelava fotografij), koliko pomnilnika potrebujete, kako hiter procesor in kako velik disk naj vsebuje. Če znate odgovoriti na vsa vprašanja, ste pripravljeni za nakup in s pomočjo strokovnjaka v trgovini boste hitro našli idealno rešitev za vas.